Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров остана доволен от категоричния успех на тима с 3:0 над Дунав (Русе) в среща от 26-ия кръг на Първа лига. Специалистът призна след мача, че отдавна желае в състава си аса на "драконите" Васил Шопов, но отказа да потвърди, че със сигурност играчът ще бъде част от "канарчетата" от лятото.

"Важното беше, че постигнахме тази хубава победа, създадохме доста положения. С изключение на първите 10 минути не се бяхме отпуснали, след това владеехме мача до края. Вкарахме три хубави гола, можеше и още, но съм доволен от старанието на момчетата", сподели Киров.

"Разговарях със състезателите, че е важно да сме концентрирани от първата минута, направиха го и се поздравихме със заслужен успех. Важно да има удоволствие и настроение. Когато държим топката трайно, ни се получават нещата. Работим на по-високо ниво, увеличава се самочувствието, защото ни предстоят тежки мачове в Топ 6, а и за Купата", добави треньорът и коментира казуса с четиримата играчи извън ЕС в тима.

"И четиримата извън ЕС знаят каква е ситуацията и всичко зависи от тактическата ни подготовка за всеки мач. Който пасва най-добре, той ще играе и те са наясно", добави треньорът и сподели дали ще има трансфер на Васил Шопов на Колежа през лятото.

"Аз като треньор желаех Васил Шопов още през зимата, но не се получиха нещата. А дали за в бъдеще ще дойде при нас, зависи само от ръководителите, аз засега не мога да кажа нищо", завърши наставникът на Ботев.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА