Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Костов отговори на общинския съветник в Разград Божинел Христов, който заля с вода специалиста по време на мача Лудогорец - Ботев (4:1). Христов обвини Костов, че той е използвал обидни думи по негов адрес. След инцидента треньорът на "канарчетата" беше наказан от Дисциплинарната комисия да не води Ботев в следващата среща - със Славия на 15 август (понеделник) от 20:00 часа.

"Приемам наложената санкция, тъй като наистина отговорих на провокацията към мен. Каквото и да кажа сега, наказанието вече е факт и аз не мога да го променя", каза Костов пред клубния сайт на Ботев.

"За съжаление обаче ставаме свидетели на откровени лъжи от въпросния привърженик на Лудогорец. Който ме познава, знае много добре, че в речника ми не фигурират думите, които той ми приписва чрез медиите. Грозните реплики бяха изречени по мой адрес. Намираме се в годините на лъжците и крадците и този господин се вписва много добре в тях. Да, отговорих на безкрайните провокации, но обидна дума от моята уста не е излизала. Съжалявам, че се забърках в това, защото в крайна сметка няма да мога да седя на скамейката и да бъда близо до отбора в мача със Славия, който е много важен за нас”, добави наставникът на "жълто-черните".

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига