Изпълнителният директор на Ботев и адвокатът на Георги Самуилов – Димитър Радев, подписаха с кмета на община Пловдив Иван Тотев споразумение, с което се удължава срокът за строителството на стадион "Христо Ботев" по настоящата концесия, информира PlovdivNews.bg.

Преди да се поднови строителството на „Колежа“ трябва да се направи обследване от експерти на Минно-геоложкия институт. Те трябва да преценят състоянието на стадиона и да дадат план и зелена светлина за довършването на строежа.

„Не можем да определим точна дата за започване на строителството на стадион "Христо Ботев". Първото нещо е обследването, защото трябва да имаме абсолютно всички стойности и оценки за състоянието на строежа, който е замразен от 4 години. Може да се наложи да се укрепва, освен това трябва да се каже от къде да започне строителството“, коментира Йотков.

Адвокат Димитър Радев пък заяви, че инвеститорът в лицето на Георги Самуилов ще направи проекта по най-високи стандарти и така, както е залегнал в концесията - с 4 звезди и отговарящ на всички изисквания. "Колежа" ще отговаря на критериите за полуфинал в Шампионска лига и Лига Европа. Минималната количествена стойност на концесията е 14 милиона, като се очаква строителството да надвиши тези стойности. Срокът за завършването на стадиона е 13 март 2020 г.

Благодетелят на „канарчетата“ Георги Самуилов ще се срещне с феновете в неделя. Това каза адвокатът на Самуилов Димитър Радев след подписването на споразумението за "Колежа". На събитието ще присъстват представители на всички фракции, а Самуилов трябва да обяви официално какви са действията за "Колежа".