Крилото на Ботев (Пловдив) Дуде Н’Донгала си е навлякъл гнева на треньора Николай Киров-Белия и скоро може да бъде изхвърлен от тима, пише „Меридиан Мач“.

От Коматево разкриват пред изданието, че Н’Донгала е разговарял с ръководството на клуба в началото на миналата седмица, за да поиска кратка ваканция през уикенда. Той настоявал да се прибере до Франция за петък, събота и неделя. Като изтъкнал за причина - семейни проблеми.

От Ботев обаче не пуснали играча, защото това означавало, че той няма да бъде на разположение за мача с Берое, а в този момент клубът не може да си позволи това. Дуде Н’Донгала не протестирал, но в петък се хванал за крака по време на тренировката и обявил, че е получил контузия. Именно заради това той не попадна в групата за мача с Берое, а треньорът на „канарчетата“ Николай Киров не успя да събере 18 човека за мача.

В Коматево са сигурни, че Н’Донгала е симулирал травмата. Той не се е появил и на тренировката в поне делник, в която Киров е разполагал само с 14 играчи, което категорично подкрепя тази теория. От клуба разкриха, че биха изхвърлили крилото моментално, но заради кадровите проблеми това ще стане на по-късен етап. Много е вероятно обаче Дуде Н’Донгала да не играе повече за Ботев.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019