Ботев (Пловдив) се изправя срещу Бейтар (Йерусалим) в мач реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Първата среща в Израел завърши при резултат 1:1, а решителната битка е днес от 20:30 часа на стадион  „Лазур“ в Бургас.

„Канарчетата“ се представят отлично от началото на еврокампанията и нямат какво да губят срещу израелците. Съперникът на пловдивчани в същото време трябва да атакува, защото резултат 0:0 устройва напълно Ботев. „Жълто-черните“ могат да разчитат и на добрата си серия в Европа от 8 мача без домакинска загуба-  от сезон 1993/94, когато отстъпиха на Олимпиакос с 2:3.

В групата на Ботев се завърнаха Радослав Терзиев, Фернандо Виана и Лъчезар Балтанов, но най-вероятно и тримата ще са сред резервите.

Бейтар е отбор с подчертан вкус към атаката и това личи от резултатите на тима. Израелците ще излязат с трима нападатели довечера и ще търсят задължителен гол.

Техният наставник Шарон Мимар е сигурен, че Ботев ще бъде отстранен, но мисията на “канарчетата” е възможна и те имат всички шансове и предпоставки да продължат.

БОТЕВ - БЕЙТАР (в първия мач 1:1)
20:30 часа, ст. „Лазур“
Съдия: Кирил Левников (Русия)

Вероятни състави:
Ботев: Чворович; Панов, П. Димов, Генев, Й. Минев; Меледже; Неделев, Серкан, Бризола, К. Стоянов; Косоко
Старши треньор: Н. Киров

Бейтар: Клайман; Мори, Келтенс, Кхила; Конте, Клаудемир, Сабо, Хайстер; Веред, Шехтер, Езра
Старши треньор: Ш. Мимер

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма