Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров е убеден, че неговият отбор не е обречен срещу Лудогорец във финала за Купата на България. Двата тима ще спорят за трофея утре от 18:30 часа на "Васил Левски". Специалистът определи въпросната среща като "Мачът на сезона" за "канарчетата". 

"Притеснително е единствено състоянието на Виана. Днес ще бъде тестван дали може и колко може да вземе участие в утрешния двубой. Подхождаме с уважение и респект към противника. Това е най-титулуваният отбор не само през тази, но и в последните няколко години. Имаме своите шансове и се надяваме да се поздравим с успех. Искрено се надявам още утре да решим казуса "Лига Европа", но сме готови и на двата варианта - с участие и в баражите. ". 

"Феновете ни ще бъдат много. Преди няколко години видяхте на 300 километра колко бяха, сега се надявам, че ще бъдат повече. Многобройната ни публика ще е стимул за нас да се раздадем докрай". 

"Формулата за успех срещу Лудогорец е дисциплина и концентрация във всяка една минута, да не се допускат елементарни грешки и да се възползваме от всяка грешка на противника.Двата отбора практикуват приятни за окото стилове на игра. Мисля, че за хората ще е приятно да гледат финала", каза Киров, който допълни, че пловдивчани са тренирали и дузпи за този сблъсък.

"Това е мачът на сезона за нас. Най-старият клуб в България не е печелил трофей от доста време и затова го определяме като "Мачът на сезона", завърши специалистът.

ВСИЧКО ЗА ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ