Треньорът на Ботев Николай Киров не скри разочарованието си от поражението с 0:2 от Локомотив (Пловдив). Според специалиста по-големият опит на "смърфовете" е направил разликата в мача.

"От чисто спортно-техническа гледна точка, няма какво да се коментира. Имаше повече нерви, брак. Започнахме лошо мача, второто полувреме се промениха нещата, но точно тогава допуснахме гол. Противникът има опит и това му помогна да спечели без да има някакво изразено преимущество. Отстъпихме в самочувствието, в боравенето с топката. 

"След почивката домакините решиха мача след неправилна постройка на защитата ни. Точно там трябваше да има защитник, който да попречи на удара. През първото полувреме излязохме с различна тактическа схема. Място в шестицата? Разбира се, че трябва да говорим за шестицата. Тази цел е поставена пред отбора още през лятото. Поел съм цялата отговорност и преследваме целта". 

"Има какво да се желае от двойката в нападение, там трябва да наблегнем. При нас присъствието на всеки един състезател в мачовете е много важно. В дербито винаги има повече нерви, брак и по-малко футбол. Трябваше да изиграем този мач за феновете. Нека продължават да поддържат своите любимци, тяхната подкрепа е важна", каза Киров след срещата на "Лаута".

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига