Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Костов даде пресконференция преди първата тренировка на "канарчетата" от лятната подготовка. Специалистът говори по всички актуални теми около представителния тим, а в края на брифинга заяви, че е оптимист за бъдещето на отбора.

"Почивката, която имахме, беше изключително кратка и още не сме организирали напълно нашата работа. Предстои ни встъпителна седмица, тъй като шампионатът ще стартира със седмица по-късно. Това не е окончателният брой на новите футболисти, разговаряме с още играчи. Очаквам нови попълнения още в следващите дни", започна Костов.

"На два пъти предлагахме нов договор на Йордан Христов – по време на зимния период и малко преди края на шампионата. Неговият отговор се забави и съответно ние трябваше да вземем мерки, тъй като не знаехме какво ще е неговото решение. Поради тази причина си набавихме футболист на тази позиция – Цветомир Панов от Славия".

"Въпреки, че паузата бе кратка, за всички наши футболисти сме разсъждавали достатъчно и не сме взели спонтанно решението за тяхното бъдеще в клуба", каза още треньорът на Ботев.

"Бразилските футболисти бяха наблюдавани в много дълъг период лично от Костадин Видолов и друг представител на нашия отбор. Бяха предлагани много играчи и след като ги обсъдихме решихме кои да привличаме".

"За поставяне на цели е доста рано да говорим. Градим изцяло нов отбор, но искам да подчертая, че стратегията за налагане на наши юноши не е пропаднала, а дори напротив, това стои в основата на нашите планове. Идеята ни е нашите кадри да трупат самочувствие и да могат след време да се изявяват като лидери на нашия отбор", продължи Костов.

"Имам известни притеснения относно интеграцията на новите футболисти, особено бразилците. Трябва да направим бързо един добър колектив, за да изградим един боеспособен отбор. Всички нови футболисти дават добри надежди и съм оптимист за бъдещето на тима", завърши специалистът.

На пресконференцията бе и спортният директор на "жълто-черните" Георги Марков, който внесе яснота по казуса с Лазар Марин.
"Желанието на треньора бе да подпишем с Лазар Марин и ние му предложихме нов договор. Първоначално играчът и мениджърът му отказаха, тъй като имаха намерение да ходят на проби в чужбина. След като пробите отпаднаха му предложихме нов договор и последваха нови разговори, но те бяха неуспешни и не стигнахме до споразумение".