Новият треньор на Ботев (Пловдив) Стефан Стоянов заяви след нулевото равенство у дома срещу Славия в двубой от 34-ия кръг на efbet Лига, че в следващия мач публиката ще помогне за успех на тима.

„Ако кажем късмет, сигурно същото ще го каже колегата от Славия. Ако късметът беше на наша страна, сега щяхме да сме по-весели. Ситуацията е такава, че футболистите на Ботев се притесняваха да играят на стадиона на Ботев и се надявам, че в следващия мач публиката ще им помогне“, заяви той минути след края на мача на „Колежа“.

„Това не е само в Пловдив, не е само в България. Дори след 10 титли на даден отбор, след една загуба, нещата се променят. След 2 дни имаме друг мач, ще видим след него какви ще бъдем“, каза той по повод промяната в настроенията у публиката на „жълто-черните“.

Той коментира пускането на 7 българи в състава на Ботев: „На мен лично ми се иска. 11-те в жълто-черно, без значение националността, дадоха каквото могат. Дадохме максимума от себе си. Надявам се, че ще продължим да даваме максимума и ще зарадваме феновете с победа“.

Той отхвърли вероятността някой от футболистите да е отказал да играе в този мач след предходното домакинство, след което футболистите на Ботев бяха съблечени от фенове: „Не, нямаше такива футболисти. Когато зададете този въпрос е нормално да ви кажа не“.

„Това, което можем да обещаем – да дадем нашия максимум. Доколко той ще ни е достатъчен, е друг въпрос. Бароан получи картон и това означава, че още един младеж ще получи шанс да играе“, завърши Стоянов.