Черногорецът Желко Петрович е новият треньор на Ботев (Пловдив). Клубът се договори с 53-годишния специалист, който ще води отбора през новия сезон. 

Петрович поема представителния отбор на "жълто-черните", след като през изминалия сезон е работил в холандския Утрехт като асистент на Дик Адвокаат.

В екипа на новия наставник на Ботев влизат Жарко Лучич (помощник треньор), Тодор Георгиев (кондиционен треньор) и Михаил Ролев (треньор на вратарите).

Желко Петрович ще бъде представен официално в сряда преди заминаването на отбора за лагера във Велинград, като часът на пресконференцията ще бъде обявен допълнително.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Новият наставник на Ботев притежава богат опит във футбола. Като състезател играе за отборите на Севиля, ПСВ (Айндховен), Динамо (Загреб), както и за националния тим на бивша Югославия.

В треньорската си кариера е бил треньор на Боависта (Португалия), Валвийк (Холандия), Урава (Япония), Ал Шааб (ОАЕ) и Адо Ден Хааг (Холандия). Петрович е дългогодишен асистент на Дик Адвокат, с когото освен в Утрехт, работи още в Съндърланд и националния отбор на Сърбия. Визитката на новия треньор на Ботев включва още работа като помощник треньор на Руд Гулит във Фейенорд, Мартин Йол в Хамбургер, Аврам Грант в Уест Хям и Гус Хидинг в Анжи Махачкала.