Ботев (Пловдив) привлече нападателя Стивън Петков. 22-годишният футболист, който е юноша на Левски, сключи контракт с клуба за срок от 2 години и вече официално е състезател на "жълто-черните". 

Високият 185 см. голмайстор се присъедини към тренировките на "канарчетата" преди около три седмици, след като не бе играл от края на април заради контузия и операция в глезена. По ирония на съдбата травмата се получи в мач на бившия му отбор Монтана именно срещу Ботев. 

След успешни физически тестове Стивън Петков получи предложение за договор и стана част от състава на носителите на Купата и Суперкупата на България.

Новото попълнение на Ботев ще играе с овакантения от Омар Косоко номер 20 на гърба на фланелката.

Агентът на играча Генади Вучков, който е с основна заслуга за трансфера, изрази благодарност към медицинския екип на Ботев за отличната работа, с която са допринесли за по-бързото и качествено възстановяване на Петков.

"Радвам се, че преминавам в Ботев. Смятам, че в Монтана успях да свърша едва 50% от работата си, желанието ми е в Ботев да разкрия пълния си потенциал. Бях посрещнат прекрасно в отбора, благодарен съм на треньорите и медицинския екип за всичко, което направиха за мен до момента. Амбициран съм за успехи с новия си отбор", заяви роденият на 7 май 1995 г. Стивън Петков.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма