Председателят на Съвета на директорите в Ботев (Пловдив) Ангел Палийски обяви, че до 20 август на базата в Коматево ще бъде поставено осветление, за да може тимът да играе мачовете си от елита именно там. От клуба ще направят промени и в сектора за гости, където досега се допускаха само правостоящи.

"Основното, от което се водехме, предвид изискванията за осветлението, беше това, че трябваше да нарушим целостта на терените на базата. Участваха 5 фирми в проучването и за наша радост една от тях даде възможно най-доброто решение с нанасянето на най-малко щети", сподели Палийски.

"Хубавата новина е в това, че стадионът на Коматево ще има осветление и то ще бъде поставено. Проблемът беше в изпълнението и в срока на изпълнението. Имаме пълната гаранция, че ще се работи извънредно и срокът е 15-20 август. За това ще информираме БФС и Лицензионната комисия. Знаем, че времето ни притиска, но се надяваме това да стане факт. Ще направим подобрение и в сектора за гости. Там ще има седалки, няма да има правостоящи. Очакваме и евентуално, ако има други предписания, те също да бъдат изпълнени. Ние сме твърдо убедени, че мачовете трябва да се играят на стадиона в квартал Коматево. Гостуващият сектор ще има амфитеатрални седалки на 3 или на 4 реда”, каза още президентът на Ботев.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа