Ръководството на Ботев (Пловдив) даде дългоочакваното възобновяване на строителството на стадион "Христо Ботев", който след модернизирането ще се казва "Инса Арена". На събитието присъстваха премиерът на България Бойко Борисов, спортният министър Красен Кралев, президентът на БФС Борислав Михайлов и кметът на града Иван Тотев. Стотици фенове на "жълто-черните" не спираха да скандират "Ботев" и "Колежа".

“Помогнахме на Арда (Кърджали). Знаете, че за първи път са в “А” група. Сега пътуват до Пловдив с коли и рейсове. Хората го искаха. Помагаме им за осветление и терен - това, за което помагаме на всички.

Искам да помоля за нещо кмета и областния управител - за нас е по-лесно да не даваме и предпочитаме да не взимаме. Да направят така, че Ботев и Локомотив да плащат символична концесионна такса от 100 лева, а да не плащат по 60 000 лева, както е досега.

Помагали сме на Пловдив и ще помагаме пак. В цял свят собствениците строят стадиони, но като видим, че се работи, ще помогнем - и на вас и на Локо (Пловдив). 
Трябва да има силни Ботев и Локомотив (Пловдив). Действайте, и ние ще помогнем на двата отбора", каза Бойко Борисов. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

“За нас е чест да сме тук. Ботев е един от най-славните клубове в България. Надявам се следващата година да сме тук и да прережем лентата на новото бижу на България", бяха думите на спортния министър Красен Кралев.

“До този момент се стигна с много дълги препятствия, казуси и процеси, които трябваше да преодолеем. Обещах и сега си изпълних обещанието. Това е ден, който всички ще запомним. Без съдействието на общинската и областна администрация нямаше да успеем. Искам да благодаря на Здравко Димитров, Иван Тотев и не на последно място присъствието на премиера Бойко Борисов е много важно за такива спортни съоръжения. Ботев ще изгради този стадион. Ще получи от УЕФА четвърта категория. 

Искам да се обърна към нашите футболисти - преди няколко дни се навършиха 102 години от слагането на жълто-черните екипи. Да са достойни и да се държат мъжествено на терена. Защото, когато паднем, срамът е за нас", изказа се и собственикът Георги Самуилов.