В Община Пловдив днес бяха отворени ценовите оферти на фирмите, които участват в обществената поръчка за довършването на стадион "Христо Ботев". Оказа се обаче, че фирмата е само една единствена.
 
Кандидатите бяха 5 - ДЗЗД "Онфра Конструкт" с водещ партньор "Парсек груп", ДЗЗД "Колежа" с водещ партньор ПИМК, софийското дружество "ВХД" АД, "Щрабак" ЕАД и ГБС - Пловдив.
 
"Участникът, който е отговорил в пълен обем и най-адекватно на изискването, е ДЗЗД "Колежа". За другите участници - считаме, че не са се справили с изискванията, възложени в обществената поръчка. Затова ще ги предложим на възложителя за отстраняване. Затова изпратихме показа за отваряне на ценова оферта единствено на ДЗЗД "Колежа", заяви шефът на Дирекция "Обществени поръчки" Тодор Тодоров.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)
 
Той уточни, че ценовата оферта на въпросната фирма е 43 657 605, 52 лева без ДДС. Това прави 52 389 126 лева с ДДС. Крайното класиране ще бъде обявено в най-кратък срок. Останалите фирми участници имат срок за обжалване до 10 дни след получаването на решението на комисията. 
 
Както е известно, правителството отпусна 25 милиона лева с ДДС. Оптимистичният вариант е тези пари да са достатъчни, за да може съоръжението да получи лиценз за мачовете от родната Първа лига. 
 
Как ще се финансира цялостното довършване на стадион "Христо Ботев" обаче все още не е ясно.