Фенове на Ботев (Пловдив) се озоваха в центъра на полицейски екшън в Италия. „Бултрасите“ бяха на гости на мача от Шампионската лига между Интер и Цървена звезда (4:0) във вторник. Пловдивчаните посетиха двубоя заради близките си контакти с привържениците на „нерадзурите“ и дори си направиха снимка пред стадион „Джузепе Меаца“.

Покрай мача имаше две скандални ситуации. Първата беше свързана с мащабна полицейска акция, при която общо 19 фенове на Интер и Милан бяха арестувани заради връзки с мафията и различни противозаконни дейности, като сред тях има и свързани с футбола.

Другият скандал беше свързан с присъствието на фенове на Цървена звезда не само по улиците на Милано, но и на трибуните. Това се случи, въпреки че Италия издаде забрана за продажба на билети за гостуващата агитка. Имаше официално предупреждение, че няма да се допусне пристигането привърженици на сръбския гранд на стадиона, дори и на такива със закупени билети и живеещи в Италия.

Наложи се ангажирането на допълнителни полицейски сили и охранители, които да се погрижат за сигурността покрай визитата на сръбската агитка.

Феновете на Ботев (Пловдив) пред стадиона

Ултрасите на Цървена звезда на трибуните

Привържениците на сръбския гранд по улиците на Милано