ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Изпълнителят на строителството на стадион Христо Ботев Илиян Филипов публикува остра позиция, след като стана ясно, че анексът за завършването на съоръжението не е подписан.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Пълният текст на публикацията му:

"Уважаеми ботевиси,
На 29 април 2023 г. Ботев се завърна в своя дом стадион "Христо Ботев".

След близо 10 годишно чакане заедно с вас направихме незабравим празник, който ще остане завинаги в историята на най-стария български клуб.

Имахме много трудни моменти, срещнах много трудности и много пречки, понесох много негативи, но целта Ботев да се завърне на "Колежа" бе над всичко.

Благодарение на вашата помощ успяхме да се завърнем в своя дом.
Сега искам да направя и другата голяма крачка - да завърша козирката с цялостно покритие и фасадата на стадиона. Така ще имаме най- модерния стадион, където скоро наистина ще се играят големи мачове.

До края на годината лично аз ще инвестирам 17,2 млн. лв., които ще получа до края на 2025 г. Вместо разбиране от страна на община Пловдив, отново получаваме пречка. 

Анексът, който трябва да подпиша многократно беше коригиран. Съгласявах се в всичко, само и само да завършим това бижу. Вчера обаче анексът отново не бе одобрен. Някакви специалисти, юристи, зам.-кмет по финанси и кмет не се съгласяват с това да се съобразяват със собствените си правила в управляваната от тях община.

Не спазват и решението на Общинския съвет, в което ясно се казва, че върнатото от НАП ДДС на стойност около 8 млн. лв. трябва да бъде вложено отново в строителството на стадиона, както и това, че аз трябва да получа аванс на стойност 30% по всички правила на Община Пловдив.

Категорично заявявам, че в минутата, в която подпиша анекса с община Пловдив - веднага започвам работата по довършването на стадиона. Организацията за това вече е направена.

Премълчавах много, търпях много, но това не може така да продължава!
Ботев е вечен!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!