Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Ботев (Пловдив) има нов президент в лицето на Иван Йотков, който досега беше изпълнителен директор. Ангел Палийски е свален от поста, каквото беше желанието на феновете, породено от конфликта му с Николай Киров. Палийски остава в Управителния съвет на клуба.

Днес ръководството на Ботев проведе дълго заседание. Шефовете на "канарчетата" се събраха след възникналото напрежение между Палийски и Киров. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

От треньора е изискано писмено обяснение. Заради срещата му с ръководителите, Киров не започна заниманието на отбора на базата в Коматево, като се включи по-късно към него. 

В крайна сметка стана ясно, че Белия остава старши треньор, но е бил порицан заради изказването си след мача с Левски, загубен с 0:1.


"До официалното взимане на акциите от Георги Самуилов аз ще съвместявам и длъжността на председател на Съвета на директорите. След това всички решения ще бъдат взимани от г-н Самуилов. Бяхме заедно и с президента и със старши треньора, след което взехме решения Николай Киров да даде писмени обяснения от какво е продиктувано изказването му. Ще разгледаме обясненията и ще преценим. Бюджетът на клуба не е намаляван", коментира Йотков. 

Новият силен човек в Ботев говори пред Plovdivderby:

Съобщението от "жълто-черните" след заседанието: 
На свое заседание, проведено на 24.07.2018 г. Съветът на директорите на ПФК "Ботев" АД взе следните решения:

1. Предвид предстоящото прехвърляне на собствеността на акциите на Клуба и очакваните вследствие на това промени в състава на Съвета на директорите, както и с цел по-голяма оперативност, длъжността Председател на СД временно да се съвместява от изпълнителния директор Иван Йотков.

2. Поискани са писмени обяснения от старши-треньора на представителния отбор относно негови публични изявления извън неговата спортно-техническа компетенция.

3.Съветът на директорите потвърждава, че Клубът е обезпечен във вече утвърдената финансовата рамка.

4.В първата седмица на август Клубът ще представи два нови сериозни спонсорски договора.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019