В Ботев (Пловдив) назрява пореден скандал. Този път 35 фенове са на път да изгонят мажоритарния собственик на клуба Георги Самуилов. Това твърдят пред БЛИЦ представители на агитката.

Сдружение ПФК Ботев, което е миноритарен акционер, съди ПФК Ботев АД. Поредният скандал идва, след като представител на собственика Георги Самуилов не е гласувал в Съвета на директорите на клуба да бъде приет човек от Сдружението. Става въпрос за известния в Пловдив оценител на недвижими имоти Борис Гиздаков, за когото са гласували 35 човека. В съвета обаче остава Васил Наумов, който също е представител на сдружението и феновете.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Въпросното заседание се е провело на 10 януари, когато Самуилов не присъства на него и е изпратил свой пълномощник в лицето на адвокат. Според хора от Сдружението този човек не е изпълнил записаното в устава. А именно – в Съвета на директорите да членува и представител на Сдружението. Точно поради тази причина се стига и до съдебен иск срещу ПФК Ботев. Но всъщност има техен представител и той е Васил Наумов.

Заради делото вписването на нови членове в борда е стопирано, докато магистратите се произнесат. По-лошото е, че при жълто-черните отново има раздор, също както съществува недоверие между ръководството на клуба и привържениците. Феновете вече се притесняват, че поредният скандал ще изгони Георги Самуилов от клуба. На няколко пъти те му искаха оставката и да се маха от клуба през миналата година.

Всичко това е на фона на крещящата нужда от работещи хора в клуба, коментират местни медии. Според тях ситуацията в Ботев никак не е розова и предпоставките за тежка година са налице.

В момента Сдружение БФК Ботев държи едва 1% от акциите на Ботев (Пловдив), мажоритарният собственик на клуба Георги Самуилов е с 60 процента, а другите 39 процента са притежание на компанията ТЦ-ИМЕ. В Съвета на директорите влизат Георги Самуилов-председател, Иван Йотков, Димитър Радев, Петко Ангелов, Ангел Палийски и Васил Наумов.

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020

Георги Самуилов: