ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Юношата на Ботев (Пловдив) Атанас Янков започва подготовка с първия отбор на "канарчетата". Десният бранител е набор 2001 и е част от първата селекция на треньора Стефан Стоянов. Янков се отличава с много добра физика и е един от най-бързите футболисти в шампионския отбор на U17 от тази година. Пловдивчанинът е хубаво и упорито момче, споделят пред glas.bg родители от школата на "канарчетата".

Наско обаче едва не губи живота си преди две година, когато с колело пада от рампа и наранява много жестоко главата си. След удара Наско изпада в кома, но успява да се върне към живота. 

Дълги месеци се бори с последствията, лекарите му казват да забрави за футбола. Той обаче има други планове. В крайна сметка започва отново да тренира, първо самостоятелно, после и със съотборниците си. Връща се в игра и отново става основен футболист в тима на Стефан Стоянов. Тежкият момент вече е зад гърба на таланта, който е в школата на Ботев още от първокласник. За страшния инцидент напомня само белега на черепа му.

Сега пред Наско е чаканият от всеки юноша момент. Голяма е вероятността той да изкара цялата подготовка с мъжкия тим на "канарчетата" под ръководството на носителя на Купата и Суперкупата на България Николай Киров. Кой друг, ако не бившият шеф на школата на Ботев ще знае по-добре, как да интегрира едно мъжко момче при мъжете.

Браво, Наско! Успех!