Един от треньорите в щаба на Азрудин Валентин в Ботев (Пловдив) напусна клуба, пише PlovdivNews.bg.

Става въпрос за работещия с вратарите Михаил Ролев. Причината е, че на специалиста е било съобщено, че от новия сезон ще трябва да бъде пратен в дублиращия тим, в екипа на Стефан Стоянов.

Ролев, явно неудовлетворен от това, е предпочел да продължи кариерата си другаде, като вече е уведомил ръководството на клуба, че напуска. В първия отбор треньор на вратарите вече е Дилян Илиев.

Стоянов пък ще търси друг специалист за дубъла. За Михаил Ролев това бе пореден престой при канарчетата. Отборът продължава с тренировките си на базата в Коматево.

Ботев Пловдив ще отпътува в понеделник за подготвителен лагер в Турция. Канарчетата ще останат 10 дни в южната ни съседка, като ще отседнат в местността Бурдур, намираща се в близост до Анталия.

Интересното е, че курортът е популярна дестинация за зимни подготовки, но не и за летни. Към този момент жълто-черните ще изиграят две контролни срещи в Турция, потвърдиха от Коматево.

В тях те ще срещнат украинския Заря Луганск (трети от последния сезон) на 27.06 и сръбския елитен Пролетер (осми от последния сезон) на 30.06.

Дубълът на Ботев Пд, който ще участва във Втора лига от новия сезон, пък уреди три спаринга. На 3 юли тимът ще срещне Марица Пд, на 1- юли - Хебър Пз, и на 17 юли - Севлиево. Тимът, който ще бъде воден от Стефан Стоянов, ще се готви изцяло на базата в Коматево.

Междувременно стана ясно, че Ботев (Пловдив) ще си върне двама играчи от датския втородивизионен Фремад Амагер. Това са младите Димитър Пройчев и Иван Василев, пише bold.dk.

Защитникът и нападателят бяха под наем във Фремад през пролетта. Тимът обаче не успя да се пребори за промоция и талантите на канарчетата ще се завърнат в Пловдив.

Освен с тях Фремад се разделя с още четирима. Както е известно, бъдещият бос на Ботев Антон Зингаревич държи и въпросния датски втородивизионен тим.

Оттам в началото на 2021-ва при жълто-черните пък дойдоха четирима - Кевин Янсон, Марио Младеновски, Реда Рабей и Емануел Току. Те продължават с канарчетата и през следващия сезон, като Рабей и Току бяха основни фигури в състава на Азрудин Валентич.

Пройчев и Василев бяха пратени във Фремад да трупат опит, тъй като в Ботев трудно щяха да получават голям шанс за изява. Сега, със създаването на дубъла, те ще са опция и за там.