"Явно главите на състезателите са към двубоя в сряда. Щадяха усилия, нямаше и темпо", коментира треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров след загубата с 0:1 от Берое. Така той призна, че футболистите му са пестили сили и днес не са показали най-доброто от себе си.

Загубата от Берое дойде само дни преди финала за Купата на България. На 15 май от 19:00 часа на "Васил Левски" "канарчетата" се изправят срещу Локомотив (Пловдив) в спор за трофея. 

"Сигурен съм, че играчите имаха желание, но са действали подсъзнателно. Хубавото е, че няма наказани и контузени. Спестихме силите и на някои състезатели. За мен по-важно е играчите да поддържат ритъма на игра. Затова заложих на повече футболисти, които играят по-често. Тепърва ще обмисляме как ще излезем в сряда", добави Киров. 

"Всеки мач има своята важност. Разбира се, този в сряда има най-голяма важност. Няма състезател, който да не е мотивиран на финал. Играли сме финали и съм убеден, че играчите ще бъдат настроени по най-добрия начин. Трябва да предадем силните и слабите страни на нашия противник. Шансовете са абсолютно равни. Всички знаем как протичат градските дербита", каза още треньорът на Ботев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019