Наставникът на Ботев (Пловдив) Николай Киров коментира равенството 1:1 с Дунав в Русе. Белия остана шокиран, научавайки новината, че легендата Динко Дерменджиев е приет по спешност в болница.

„От вас разбирам новината за Динко Дерменджиев. Доста неприятна новина. Той винаги е близо до отбора. Поддържаме връзка с него, поне веднъж идва на базата през седмицата, за да говорим”, каза Киров. 

„Спортно-технически мачът не блестеше кой знае с какво. Изпитвахме трудности при директната игра на Дунав. Не успявахме да спечелим първата и втората топка. Не успяхме да доразвием няколко ситуации на контраатака. Особено при отменения гол взехме грешното решение, когато двама наши състезатели излязоха срещу вратаря”, коментира пред Диема Спорт треньорът на Ботев. 

„Каквото и да кажем обаче, мисля, че резултатът е справедлив. Определено ни липсваха основни футболисти. Лъчо Балтанов, Перейра, Вутов, видяхте, че през второто полувреме влязоха млади момчета, които трябва да трупат опит. Трябва им малко самочувствие при ситуациите един на един. Имахме проблем при първата топка както казах, не е удобен този стил за нас. Хубаво е, че нямаме загуба през пролетта и печелим точки, но има какво да градим още на терена. Надявам се да бъдем в пълен състав в следващите дни. Нужна е работа в взаимовръзките между футболистите. Има нови момчета”, каза още Белия.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019