Новият член на турската Суперлига Гьозтепе, където треньор е българинът Станимир Стоилов, проявява интерес към младия защитник на Ботев (Пловдив) Атанас Чернев.

„Гьоз Гьоз“ през това лято подсили защитата си с десния бек Назъм Сангаре и с централния защитник Корай Гюнтер, но се раздели със стълба в центъра на отбраната Таркан Сербест. Ръководството на клуба опитва да вземе още един футболист за дефанзивната зона и изборът е спрял върху младежкия национал на България.

Според информацията на сайта „Yenigun”, Гьозтепе в следващите дни ще направи оферта за 22-годишния футболист на Ботев (Пловдив). Чернев има договор с „канарчетата“ до лятото на следващата година. Според специализирания сайт „Transfermarkt“ цената му е 300 000 евро.

Атанас Чернев е юноша на „жълто-черните“, но в началото на 2020 г. има петмесечен престой в школата на испанския Хетафе. През миналия сезон той взе участие в общо 74 мача на Ботев (Пловдив) във всички турнири (включително 32 за дубъла във Втора лига), като в тях се отличи с два гола и две асистенции.