Сдружение „Професионален футболен клуб Ботев“, което и акционер в пловдивския клуб, както и феновете на клуба пуснаха до медиите изявления, с което изразяват безрезервната си подкрепа към собствениците на клуба Георги Самуилов и Румен Чандъров. "Бултрасите" заявиха, че са готови да работят с ръководството и се разграничиха от "обикновени фенове", които самоинициативно са организирали събитията на 30 август.

Публикуваме двете съобщения без редакторска намеса:

ИЗЯВЛЕНИЕ

на Сдружение „Професионален футболен клуб „БОТЕВ”“
акционер в ПФК „БОТЕВ“ Пловдив

Силно обезпокоени от развитието на ситуацията в любимия клуб, от позицията на акционер в ПФК „БОТЕВ”, изразяваме категоричната си подкрепа към господата Георги Самуилов и Румен Чандъров в намеренията им да реализират поетите към клуба ангажименти.

Категорично се противопоставяме на своеволията на група фенове, на уличния натиск и всякакви неправомерни действия спрямо ПФК „БОТЕВ”, независимо от мотивите за тях. Считаме за адекватно единствено и само цивилизованото поведение. В тези трудни времена няма място за безотговорни действия.

Заявяваме, че в наше лице собствениците на клуба имат коректен партньор, на когото могат и трябва да разчитат.

Вярваме, че това се отнася и за голямата част от феновете на „БОТЕВ”, които в дългогодишната история на клуба винаги са го подкрепяли и защитавали. Разбираме, че любовта и емоциите винаги са съпътствали отбора, но в днешната деликатна ситуация апелираме към мъдрост, отговорност и конструктивност от всички приели каузата „Ботев”.

03.09.2016 год., гр. Пловдив

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

на Сдружение „Професионален футболен клуб БОТЕВ”

Обръщението на "бултрасите":

Обръщение към собствениците на ПФК "Ботев" Пловдив г-н Георги Самуилов и г-н Румен Чандъров

Уважаеми господа,

Обединени фракции "БУЛТРАС" разбираме напълно ясно създалата се неприятна ситуация около нашия любим клуб, както и проблема с вмешателството на феновете в клубната политика и сме готови да работим по нейното преодоляване. Заставаме с имената си и Ви гарантираме, че събитията от 30.08.2016 г. не са инициирани от определено лице и не са атака срещу Вас.

Това бе самоинициатива на обикновени фенове, действията на които са породени не от лоши чувства към вас, а от прекалено насъбралите се напрежение и мъка. Напрежение и мъка, породени от дългото време далеч от своя дом стадион "Христо Ботев" и незадоволителното представяне на клуба в родния елит. "Жълто-черната" публика винаги е била с горещ темперамент и много емоционална, ние винаги сме обичали на първо място клуба си и винаги сме искали само и единствено неговото добро.

Веднъж вече бяхте приветствани с добре дошли и получихте доверието ни. Ако искате да усетите нашата любов с цялата й сила, то довършете това, което обещахте, а именно нашия дом - Колежа. Тогава Ви уверяваме, че цял Пловдив ще ви носи на ръце. Нека не позволяваме на един проблем да попречи на нашата заветна цел.

Декларираме готовността си за лична среща с Вас, на която да обсъдим неприятната ситуация и да намерим положителен за всички изход от нея.

С уважение,

Обединени фракции "БУЛТРАС"

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига