Ботев (Пловдив) стартира лятната си подготовка с група от 22 футболисти на базата си в Коматево. Азрудин Валентич изведе възпитаниците си на първото занимание, в което се включиха всички здрави играчи, включително новите попълнения Рой Херман и Джаспър ван Хертъм, както и каращият проби Хуго Бернард, който е ляво крило. 

"Канарчетата" ще тренират до събота в Пловдив, а в неделя заминават на подготвителен лагер в Бурдур, Турция. Там "жълто-черните" ще тренират в продължение на две седмици.

По време на лятната подготовка ботевистите ще изиграят общо три контролни срещи. Две от тях ще бъдат в южната ни съседка, а третата ще бъде на базата в "Коматево". 

По-късно с отбора подготовка ще стартират националите на "канарчетата" - младежките Атанас Чернев и Християн Славков, както и Тодор Неделев, който ще поднови тренировките си с Ботев на 21 юни - след участието си в Лигата на нациите.

На същата дата към тренировките на пловдивчани ще се включи и Реда Рабей, който се възстановява от операция. 

"Няма как да привлечем играч без да го видим на живо. Важно е да го видим на терена. На проби има ляво крило на 19 години - Хуго Бернард. През първия сезон трябваше да спася отбора от изпадане, през втория - място в топ шест, а през следващия - място в Европа и спечелване на трофей - Купата на България. Ще имаме втори отбор, защото искаме да дадем шанс на футболисти от академията", коментира Валентич. 

"Разполагаме с най-добрия български играч - Тодор Неделев. Очакваме той да надгради през следващия сезон. Димитър Тонев е най-добрият млад футболист. Той е перфектната алтернатива на Неделев. Успяхме да го задържим без контузии през последните 6 месеца и очакваме повече от него. Ще му се даде повече шанс. Джак Лейн беше под наем, наемът му изтече. С Пунчец също имахме договорка до лятото, но реши, че има по-голяма алтернатива. Изключително съм доволен от характера и професионализма на Лъчезар Балтанов. Инициативата е в него, искаме да го запазим", добави треньорът на Ботев. 

Валентич изведе на първата тренировка следните футболисти: 
Георги Аргилашки, Хидайет Ханкич, Мартин Панев, Виктор Генев, Димитър Тонев, Па Конате, Дилан Мертенс, Джеймс Етоо, Антоан Бароан, Самуел Супрайен, Мохамед Брахими, Самуел Акере, Точукву Нади, Хуго Бернард, Момо Туре, Емануел Току, Николай Минков, Станислав Работов, Рой Херман, Джаспър ван Хертъм, Бисер Бонев, Монир ал Бадарин

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022