С 31 гласа “За“, 0 “Въздържал се“ и 0 „Против“ общинските съветници в Пловдив гласуваха промяната на името на „Футболен комплекс Ботев 1912“ на „Никола Щерев – Старика“.

Инициативата по преименуването бе подета от „Фондация Жълто и Черно“, по повод 120-годишнината от рождението на легендата на Ботев, като същата получи подкрепата и одобрението както на организираните привърженици на клуба, така и на ръководството на „жълто-черните“.

Припомняме, че „Фондация Жълто и Черно“ реализира серия от събития, сред които тематично представяне личността и делото на Никола Щерев в пловдивския хотел „Хилтън“, както и уникална изложба за неговия спортен път при „жълто-черните“, като съвместна инициатива с Регионалния исторически музей в Пловдив.

Изявлението на Ботев (Пловдив):

"29 юни 2023 година ще остане в историята на Ботев (Пловдив) като историческа дата, свързана с базата на клуба.

В днешния ден, общинският съвет на Пловдив одобри предложението за смяна името на клубната база в квартал "Коматево".

Инициативата по преименуването бе подета от "Фондация Жълто и Черно", по повод 120-годишнината от рождението на легендата на Ботев (Пловдив) Никола Щерев - Старика.

Инициативата бе подкрепена и одобрена от организираните привърженици, както и от ръководството на "жълто-черния" клуб.

Считано от 29 юни 2023 година, клубната база на Ботев (Пловдив) ще бъде преименувана на "Спортен комплекс "Никола Щерев - Старика".