Три момчета от състава на Ботев до 19 години се присъединиха към представителния тим на "жълто-черните". Централният защитник Атанас Ташолов (р.1998 г.), десният бранител Здравко Дерменов (р.1998 г.) и полузащитникът Здравко Жилов (р.1999 г.) вече направиха първи тренировки под ръководството на Николай Костов. 

Тримата ще продължат да се подготвят в първия отбор, като същевременно ще бъдат на разположение на наставника на U19 Иван Кочев за двубоите от първенството при старшата възраст, в което Ботев стартира с домакинство на Берое в събота от 17:00 часа.

Така в седмицата преди двубоя срещу Славия основната група от футболисти, с които треньорският щаб на Ботев работи нарасна до 23 футболисти. Сред тях няма състезатели със сериозни здравословни проблеми и всички се подготвят на пълни обороти за срещата от III кръг на Първа професионална лига. 

Възстановяването си след операция по индивидуална програма продължава Рафаел де Соуза, а капитанът на тима Лъчезар Балтанов също е подложен на ежедневни възстановителни процедури от медицинския екип на "канарчетата".

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига