ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Общинският съвет на Пловдив след бурни дебати гласува отпускането на 5 158 647 лева на фирма „ПИМК“, за да може стадион „Христо Ботев“ да бъде изцяло покрит с козирка. На изпълнителя ще бъде издадена запис на заповед за още 12 036 841 лева, за да се гарантират плащанията през 2024 и 2925 г. за стадиона.

Изненадващо по време на обсъждането парите, които ще бъдат дадени за „Колежа“ ще бъдат взети от перото за надграждането на системата за градския транспорт и Синя зона – 4 милиона лева.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Първоначалното предложение бе парите да бъдат пренасочени от строителството на детски градини и инфраструктурни проекти, които според зам.-кметът по строителството Пламен Райчев не могат да бъдат усвоени до края на годината.

Редица общински съветници възразиха, срещу направеното предложение като се мотивираха, че завършването на „Колежа“ трябва да бъде приоритет на града , но не за сметка на довършване на детски градини и пътища. Йордан Илиев от ГЕРБ направи конкретно предложение средствата да бъдат взети от перото „Транспорт“ в размер на 4 млн. лева , а други 600 000 лева от заложените пари за отчуждаване.