Калоян Бинев (категория 54 килограма) стана републикански шампион по таекуондо, след като безапелационно победи съперника си на финала с 16:4 точки. Качвайки се на най-високото стъпало и с този резултат, Кало за пореден път доказа, че дори и на тази крехка възраст, България има състезатели с които може да се гордее. Държавното първенство по таекуондо за мъже и жени се проведе на 6 март в София.

Припомняме, че едва на 17 години Бинев с лекота грабна и бронза, състезавайки се в категория мъже на европейското в Румъния. Младият талант има зад гърба си титлата европейски шампион от европейското клубно първенство за младежи, европейски сребърен медал на 42-рия "Dutch Open" шампионат за младежи, второ място в Европа от Атина през 2012 г., както и многобройни първи места от европейски и световни турнири.

Победите за клуба „Сунг – Ри Атлантик“ (Ботевград) с треньор Пламен Трънски не приключиха до тук. За същия клуб златни медали в отборните срещи взеха и състезателите в по-тежки категории. Това са Георги Стоянов в категория до 63 кг., Цанислав Димов, който пребори Теодор Георгиев в категория до 74 кг. и Борислав Богданов, състезаващ се в категория до 87 кг. Бронз донесе Мирослав Миленков. Така клубът на Трънски се класира на първо място на първенството с общо 4 златни медала и взе титлата - отборен шампион.

На второ място на държавното състезание се класира клуб „Форс- София“ с 2 златни отличия, завоювани от Даниел Турнов до 68 кг. и Мартин Гърков до 58 кг., а трето място зае клуб „Гладиатор- Дупница“ с 3 сребърни и 1 бронзов медал. Това е състезанието, което ще определи участниците за предстоящото европейско първенство за мъже в Швейцария.