На този ден през 1975 година се провежда един от най-големите и брутални боксови сблъсъци в историята. Един срещу друг на ринга са Мохамед Али и Джо Фрейзър. Двамата в продължение на четири години, от 71-ва до 75-та не спират да разменят нападки и обидни квалификации. Джо Фрейзър е първият, победил Мохамед Али на ринга. Това става в първия сблъсък помежду им за титлата в тежка категория на най-авторитетната версия WBC на 8 март 1971 г. в „Медисън скуеър гардън” в Ню Йорк.

Епохалната битка е известна като "Трилърът в Манила". Последният, трети мач е на 1 октомври 1975 година. Двубоят се провежда в „Аренета Колизеум“ в Манила (Филипините). Двамата мъже са на ръба на колапса, когато треньорът на Фрейзър - Еди Фуч, хвърля кърпата в 14-ия рунд.

Фрейзър почина през ноември 2011 година вследствие на рак на черния дроб. "Светът загуби един велик шампион. Винаги ще помня Джо с уважение и възхищение. Моите съболезнования на семейството му и на всички негови близки", заяви Мохамед Али в специално изявление.

След няколко дни, на 5 октомври, Владимир Кличко и Александър Поветкин ще определят съперника на Кубрат Пулев за световната титла.