Един златен и два сребърни медала спечелиха малките джудисти от варненския "JUDO CENTER KANO" на международното състезание "ILIOUPOLIS CUP" за деца, което се проведе в Гърция, съобщиха от спортния център. Джудистите от "JUDO CENTER KANO" са единствените представители на България в турнира, в който са участвали над 600 състезатели от над 20 държави от всички континенти.

Петгодишният Александър Христов заслужи златен медал след 5 срещи с опоненти от САЩ, Русия, Украйна и две срещи с Гърция.

Сребърни медалисти са Александър Гладнишки /6 год./ и Амир Фарамарзиния /8 години/. Останалите състезатели на отбора също успяха да завоюват добри позиции. Калоян Христов - капитан на отбора, се класира на пето място, а Йордан Тодоров, Дмитрий Кленчин и Даниел Недялков се наредиха на седмо място. Децата и техният треньор Сенсей Ахмад Дехгхани - възпитаник на японския институт "Kodokan", получиха специални поздравления от посланика на Япония в Гърция Сусуми Уеда, който беше сред официалните гости на събтието, съобщиха още от спортния център.