През предстоящата година ще бъдат проведени 7 професионални и поне още толкова аматьорски и други състезания, обявиха на официалната годишна пресконференция на MAXFIGHT и Българска ММА Федерация, на която се представи подробна информация за предстоящия ММА турнур MAXFIGHT 29 и плановете за развитие на ММА спорта у нас.

“Турнирите, организирани от Максфайт, се превърнаха в много успешни бойни спектакли. Само за няколко години проведохме 28 професионални турнира в различни градове на България, които преминаха с огромен успех, организирахме също многобройни аматьорски и международни състезания. Съществен принос за това имат нашите треньори и всички, които се грижат за подготовката и здравето на състезателите.” – каза изпълнителният директор на MAXFIGHT Йордан Петков

Вече е ясен графикът на предстоящите ММА турнири за цялата 2013 година. През предстоящата година ще бъдат проведени 7 професионални и поне още толкова аматьорски и други състезания, като например “Държавно първенство по ММА”.

Датите на професионалните турнири и градовете, в които ще се състоят са:


9 февруари София, зала Арена Армеец

23 февруари Банско, зала Флоримонт

25 май София, зала Арена Армеец

29 юни Свети Влас, Амфитеатър “Арена” Марина Диневи

2август Свети Влас, Амфитеатър “Арена” Марина Диневи

20 октомври-10 ноемрви, Рисе/Бургас/Пловдив

14 декември, София, зала Арена Армеец


Най-голямото събитие, огранизирано досега - Гранд гала вечер ММА финали на Гран При, ще се състои на 9.02.2013 в зала “Арена Армеец”. Там се очаква да видим участието на новите звезди на ММА спорта, които вече изместват Багата и Любо Симеонов от полезрението на журналистите:

Румен Димтров

Росен Димитров

Емил Захариев

Краси Младенов

Деян Топалски

Недялко Караджов

Георги Стоянов – Станчев

Представена беше и новaта визия на спортния новинарски сайт www.mmabg.com – собственост на организацията. Той ще осигурява информация за бойните спортове както за журналисти, така и за широката общественост.

“Към сайта сме предвидили специална мобилна версия, както и апликация за смартфони, за да осигурим на феновете бърз и лесен достъп до новините от света на спорта.” - обясни Елина Иванова, управител на Princeps Advertising, ПР агенцията на Максфайт.