Агентът на шампиона по бокс в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн се изказа по повод бъдещ двубой на британеца с Кубрат Пулев за титлата на IBF. Той каза, че е по-вероятно Кобрата да се бие за овакантената титла, докато намеренията на Джошуа са да излезе на ринга срещу Дионтей Уайлдър.

"Антъни не иска да е като Кличко. Той се биеше с всеки и имаше куп безинтересни мачове. Ние искаме друго. Не ни пука за някаква си титла или за неустойка, защото Джошуа е номер 1", каза Хърн.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той говори и за евентуални трудности при преговорите с Пулев и птомоутъра му Боб Аръм.

"С него се преговаря трудно. Дори и да се стигне до разговори с неговия човек Пулев, той може изведнъж да се врътне и да каже: "Аз не харесвам Еди Хърн и не съм съгласен с условията му." Наистина с него трудно се постигат сделки понякога."

"Но тогава и Антъни може да излезе и да каже: "Ами не съм заинтересован от битка с вашия кандидат Пулев". Тогава може да оваканти колана си в IBF. И затова Пулев може да се окаже изправен пред сериозна дилема. Или да се бие за много пари и да приеме условията на Антъни, или да се бие с Адам Ковнацки за овакантена титла за общ хонорар за двамата от не повече от 1 млн. долара."

"Голяма е вероятността Пулев да загуби и от двамата, така че трябва да си помисли сериозно. При всички положения, нашата цел е Джошуа да се бие с Уайлдър и другите големи имена, така че нямаме време да се съобразяваме с всеки", заяви Хърн.