Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще се бият в края на май или началото на юни 2021 г. за първи път, съобщи промоутърът на Ей Джей - Еди Хърн. Той призна, че договорката е факт, но засега само устна.

Предстои да се подпишат контрактите, но Хърн не смята, че може да има някакви спънки за поне един мач (очаква се да са два), които да обединят поясите на световните титли в тежката категория.

Мениджърът говори пред "The Athletic" и разкри, че остават съвсем дребни детайли като това кой ще излиза първи на ринга и как ще се разпределят билетите, но те са въпрос на няколко часа преговори.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Мачът няма да е във Великобритания, въпреки че и двамата са британци - това също обявява медията, позовавайки се на Хърн. Невъзможно е в толкова кратък срок на Острова да има такова събитие с фенове при ситуацията с пандемията там.

Ако до лятото на следващата година положението е различно, вече се работи по план вторият мач на двете боксови звезди да е на "Уембли" или на стадиона на „Тотнъм“ в Лондон - две арени, които могат да поберат по 60, 70 или дори 80 хиляди в откритите си пространства. Към момента обаче това изглежда приятна мечта.

Договорката за мач между Фюри и Джошуа на практика слага край и на най-крехките надежди на Кубрат Пулев AJ да му даде реванш за загубата на 12 декември в Лондон.