Агентът на Владимир Кличко – Бернд Бьонте изненада феновете на боксьора с изказването си, че отказването на украинеца от бокса е хубаво за него.

Бьонте припомни, че Кличко никога не е държал толкова много на парите, а мотивацията за успехи е била движещата му сила.

„Мисля, че решението е правилна крачка. Владимир винаги е казвал, че не се интересува от парите. Всичко е въпрос на мотивация. Смятам, че огънят в неговите очи угасна.

Взе известно време, за да помисли и разбра, че би могъл да победи Джошуа в реванша. От друга страна е наясно, че го чака поредният труден бой, както и още един тежък лагер. И ако при това положение огънят не гори в теб, тогава най-доброто решение е край на кариерата. След мача с Джошуа беше изключително разочарован, защото беше блестящо подготвен. Щеше да победи, ако беше вкарал още два удара.

Антъни е фантастичен шампион. Много ми се иска Джошуа да доминира толкова дълго, както това правеше Кличко. Мисля, че това е желанието и на Владимир, коментира Бьонте пред „Скай Спортс“.