Българските боксьори Александър Александров-Памперса (52 кг) и Спас Генов (81 кг) са готови за битките си утре вечер в столичната зала „София”, които ще са част от втория цикъл на AIBA Pro Boxing сериите.

Вечерта на професионалния бокс започва в 20:30 ч., а входът за зрители е свободен. Днес всички участници минаха официалния кантар, който се проведе в зала 4 на комплекс „Царско село”.

„Това ще е първият ми 8-рундов мач, ще бъде сериозно изпитание, но аз съм подготвен. Излизам за победата. Не съм играл досега срещу французина Аслум, но съм гледал негови мачове, разучил съм го и утре го очаквам на ринга”, сподели Александров, за когото това ще е дебют пред българска публика в този формат.

Генов, който вече изигра 3 мача в София от APB сериите, ще има за съперник финалиста от първия цикъл Джозеф Кенеди Сейн Пиер от Мавриций. Победителят от тази среща ще играе в мач за олимпийската квота през юли отново в България.

„Няма как да не съм доволен, че България получи такова признание от целия боксов свят и у нас ще се раздават не само тези две квоти при професионалистите до 52 и до 81 кг, но и последните 26 визи в квалификационен турнир на APB и WSB догодина. Една 8 държави организират профи вечери от този революционен формат на АИБА и съм горд, че ние сме част от писането на тази история. Огромна роля за това изигра министърът на спорта Красен Кралев, който даде своята подкрепа за тези събития – споделя президентът на БФБокс Красимир Инински. – От предстоящите две вечери на APB очаквам Спас Генов да изиграе правилно мачовете си и да се сдобие директно с квота за Рио”, допълни той.

„Добре съм, подготвен съм, но всичко ще се реши на ринга”, бе лаконичният коментар за очакванията на самия Спас Генов.