Британецът Антъни Джошуа (вече 23 победи и 1 загуба, 21 успеха с нокаут) победи категорично Анди Руис (вече 33 победи и 2 загуби, 22 успеха с нокаут) с обединено съдийско решение (118-110, 118-110, 119-109) на реванша им в Дирия (Саудитска Арабия). Така той си върна отнетите му от американеца с мексикански паспорт през лятото световни титли в четири версии - Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Събитието в Саудитска Арабия бе едно от най-чаканите за годината в света на спорта и британецът взе реванш от съперника, който му бе нанесъл първо поражение в професионалната кариера. Сред специалните гости на галата беше и световният шампион в ММА на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов.

ПЪРВИ РУНД
Сблъсъкът започна предпазливо и без излишни рискове за двамата боксьори. Двамата отправяха плахи удари, но британецът бе първият, който регистрира мощен удар в лицето на мексиканеца. В края на рунда с мощен десен удар Джошуа отвори аркада на лицето на Руис. 

ВТОРИ РУНД 
Мексиканецът започна с двоен ляв прав. Британецът отвърна с опит за десен прав, но мексиканецът внимаваше. Последва размяна на удари между двамата противници. Минута преди гонга Руис отвори аркада на лицето на Джошуа, който в края на рунда бе притиснат до въжетата, но успя да се измъкне.

ТРЕТИ РУНД 
Мексиканецът тръгна директно и в третия рунд и регистрира ляв в тялото на своя противник. Британецът бе по-търпелив и изчакваше точния момент да нанесе удар, а това се случи в края на рунда, когато нанесе ъперкът и ляво кроше в тялото на Руис.

ЧЕТВЪРТИ РУНД
Руис тръгна настървено, но Джошуа спря нападението на мексиканеца, влизайки в клинч. Руис отвърна с неуспешен опит за ляво кроше. Последва размяна на мощни удари между двамата. Руис вкара мощно ляво кроше, а британеца отвърна със силен ляв в тялото на своя противник. След това Джошуа регистрира успешна серия от удари и разклати Руис. В края на рунда британецът бе притиснат във въжетата.  

ПЕТИ РУНД
И този рунд  започна с акция на мексиканеца, който пласира няколко последователни удара. Джошуа бе по-пасивният на ринга и влезе в клинч, след който направи неуспешен опит за ляв прав. След това британецът регистрира серия от мощни удари в главата на Руис, но гонгът удари.

ШЕСТИ РУНД
Рундът започна с размяна на удари между двамата. Руис скъси дистанцията и успя да пласира тежките си удари в лицето на британеца. Джошуа изчака своя момент и регистрира мощния си ляв прав, последван от ляво кроше, което разклати мексиканеца. Британецът пласира няколко леви прави и гонгът сложи край на рунда.

СЕДМИ РУНД
Тази част започна пасивно за Джошуа. Руис отново удари непозволено своя противник и получи поредно предупреждение от рефера. Джошуа отвърна с мощно дясно кроше, което бе неуспешно. Мексиканецът контрира с точно дясно кроше в лицето на Джошуа, който вкара дясно кроше, последвано от ляво кроше. Отговорът на Руис бе да влезе в клинч и до края последваха предпазливи секунди. Руис направи неуспешен опит за ляво кроше, а Джошуа отвърна с мощно дясно кроше.

ОСМИ РУНД
В началото на рунда Руис пак бе по-активен, но британецът се защитаваше успешно и пазеше добра дистанция. Пореден непозволен удар от страна на мексиканеца ядоса Джошуа. Последва мощна серия от крошета на Руис, след която британеца влезе в клинч. Джошуа отвърна с мощно ляво кроше, но мексиканецът се задържа на краката си. 

ДЕВЕТИ РУНД
Агресивно начало с ляв прав на Руис, а Джошуа отвърна с отличен ляв прав в лицето на мексиканеца, който след това инкасира още един мощен удар. Джошуа влезе в клинч, от който обаче Руис излезе мигновено. Рундът приключи с мощна комбинация от тежки удари на британеца. 

ДЕСЕТИ РУНД
Руис регистрира тежко дясно кроше в главата на британеца, който върна удара. Последваха няколко успешни удара в лицето на мексиканеца. Британецът пазеше удобна дистанция от десните крошета на Руис.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД
Рундът започна с размяна на удари между двамата. Джошуа бе притиснат до въжетата, където отнесе мощно дясно кроше, след което влезе в клинч. Руис вкара мощно дясно кроше, а британецът отвърна със серия от крошета, завършила с успешен ляв прав. Мексиканецът опита силен десен прав, но Джошуа се защити успешно. 

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД
Последният рунд стартира с атака на Анди Руис, но Джошуа отвърна с бомбен десен прав в лицето на мексиканеца. В заключителните секунди Руис вкара точно ляво кроше, но Джошуа отвърна с леки леви крошета и се измъкна от силното дясно кроше на Руис.