Бившият шампион в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO) Антъни Джошуа призна, че поражението от украинеца Олександър Усик го е сринало психически, защото е бил на 100 процента готов. 32-годишният Джошуа записа две победи и две загуби в последните си четири мача, като загуби световните си титли в двубоя с Усик през септември миналата година, но смята да се реабилитира.

"Имам високи очаквания за себе си. Когато загубих от Анди Руис, не търсих оправдания, но имах причина. Приех загубата и знаех, че мога да се реванширам. Но този път болеше много, защото бях готов на 100 процента. Не съм имал проблеми преди това. Всичко беше ОК. Загубих, защото той беше по-добрият в мача, а това боли. Но ми даде мотивация да се измъкна от тази позиция. Психически ме срина, но се преборих да се завърна", коментира британският професионален боксьор в интервю за Sky Sports, очаквайки реванш с Усик през април във Великобритания.

Джошуа все още не е обявил дали ще продължи да работи с дългогодишния си треньор Роб Макракън.

"Да се концентрираме върху тренировките и това, което е необходимо. Това е най-високата сцена за моята кариера - да се бия за световната титла. Аз принадлежа на голямата сцена, сред големите имена на настоящото поколение. Ако не се бях изправял срещу най-добрите, може би нямаше да имам загуба в кариерата си. Знам, че хората също имат големи очаквания към мен и затова също бяха шокирани, когато загубих", завърши британецът.