Световният шампион по бокс в тежка категория на IBF и WBA - Антъни Джошуа, е готов да влезе в смесените бойни изкуства, но при едно условие. А то е да постигне всичко, което си е поставил като цел в бокса.

Джошуа е предлаган като съперник на ММА вездите Джон Джоунс и Франсис Нгану. В същото време босът на UFC Дейна Уайт ще бъде на трибуните в Кардиф на 31 март, за да изгледа двубоя на британеца с Джоузеф Паркър. От най-голямата ММА организация искат да подпишат рекламен договор с Джошуа, който да включва и мач в клетката.

"Представям си, че съм приключил кариерата си и съм постигнал всичко, за което мечтая в бокса. Тогава мога да направя това, което направи Флойд Мейуедър", заяви Джошуа.

Американската легенда записа 50 победи на ринга и се пенсионира непобеден, а в последния си мач се справи с ММА боеца Конър Макгрегър. Сега двамата планират реванш по правилата на семсените бойни изкуства.

"На въпроса дали би се случило да вляза в клетката, бих отговорил: Да, възможно е. Вече е правено и беше успешно. Първо обаче трябва да постигна целите си в бокса. Да доминирам в моя спорт, а след това да се насоча към други спортове", допълни Джошуа.