Многократният медалист от европейски първенства, турнири по бойно самбо и дългогодишен национален състезател в този спорт - Антон Бранков, беше гост в подкаста "Неформално с Георги Петков".

Представител на едно от най-силните ни поколения в бойното самбо, завоювало редица златни медали за България от шампионати на Стария континент и световни първенства, загатна за евентуално завръщане към големия спорт.

Допусналият само едно поражение в професионалната си ММА кариера боец, по традиция впечатляващ с отлична физика, техника и поведение в октагона, разкри и каква е конкретната причина да постави точка в тази част от своя спортен път.

Бранков сподели ще има ли България достоен наследник на Благой Иванов в UFC, след края на договора на шампиона ни с организацията и какви са очакванията му за кандидатурата на Росен Димитров - Близнака за президент на федерацията по самбо:

„Смятам, че Росен Димитров ще се справи чудесно с тази задача. Той е преминал през всички нива в спорта, беше и треньор, има успешни бизнеси и много идеи, с които да подобри ситуацията за всички в организацията. Желая му успех, призовавам към подкрепа за кандидатурата му и съм сигурен, че това ще бъде поредната сфера, в която той ще докаже, че е голям шампион и роден победител“, каза Бранков.

Подробности от гостуването му можете да чуете във видеото от епизод номер 29 на подкаста: