Италианският боксьор Мирко Ричи беше арестуван по обвинение в отвличане на 9-годишно дете. Задържането на 25-годишния боец е резултат на светкавична акция на полицията в Рим, която е действала след сигнал от майката на отвлеченото момче. Целият случай е изключително с криминален характер и става дума за наркотици.

Майката на детето е дължала на Ричи 5150 евро от наркотици. Бившият интерконтинентален шампион в категория лека-тежка във версия WBO е използвал 54-годишната си майка Палма и 30-годишната си сестра Франческа при отвличането. Хлапето е държано в продължение на 48 часа в апартамента на гаджето на боксьора – 25-годишната Соня.

Майката е била заплашена, че, ако не върне парите на Мирко Ричи, синът й ще бъде убит. След това е последвал сигналът до полицията, а ден по-късно е извършен арест на боксьора. Очаква се Мирко Ричи да бъде съден за отвличане с цел изнудване с утежняващи обстоятелства.

Това не е първото криминално деяние на Ричи. През 2012 г. той участва в сбиване в хотел. Две години по-късно попада в ареста, а няколко дни след освобождаването му срещу него стрелят непознати мъже на улицата.

Последният мач на боксьора на ринга беше на 12 март, когато загуби от Серхий Демченко с технически нокаут в Рим. Това е едва третата загуба на Ричи в професионалния бокс, той има и 17 победи.