Олимпийският шампион Ахмад Абугхауш е бил арестуван в родината си Йордания, обяви Дирекцията за обществена сигурност. Според информацията, 24-годишният таекуондист е задържан за престъпления от криминален характер и това няма нищо общо със спортната му кариера.

Повече подробности не бяха разкрити, но последва уточнението, че всичката документация вече е предадена на съда. Интересното е, че арестът на Абугхауш идва съвсем скоро, след като спортистът обяви край на кариера си. Той е единственият олимпийски медалист в историята на Йордания и има статут на национален герой.

Ахмад Абугхауш спечели олимпийската титла в категория до 86 кг в таекуондото на игрите в Рио де Жанейро през 2016 г. На финала той записа победа над руснака Алексей Денисенко. През миналата година йорданецът завърши на второ място на световното първенство в Манчестър (Англия) в категория до 74 кг, а през 2017 г. се окичи с бронза от планетарния шампионат в Муджу (Южна Корея) при 68-килограмовите. В тази категория има и трето място от Азиатските игри в Джакарта (Индонезия).

Родителите на Абугхауш излязоха с официално съобщение във „Фейсбук“, чрез което молят да не се разпространяват слухове за сина им и изразиха вярата си в съдебната система на Йордания, която ще оправдае олимпийския шампион.