Радослав Росенов записа втория си успех на олимпийската квалификация по бокс в Бусто Арсицио, Италия, с която се класира за осминфиналите в категория до 63.5 кг.

Шесткратният европейски шампион и трикратен носител на Купа „Странджа“ получи тежка аркада в мача си срещу шампиона на Азия Мохамед Уулу Базарбай от Казахстан, но въпреки това намери сили да надвие класния си съперник с 3:2 съдийски гласа.

Двубоят бе прекратен в средата на третият рунд, когато Росенов получи удар с глава от своя съперник, което предизвика сериозно нараняване на веждата над дясното око на българина.

Така Радослав Росенов си извоюва трудно мястото в следващата фаза на състезанието, където негов съперник ще бъде Алексей Сендрик от Сърбия, а битката помежду им е предвидена за 9 март (събота).

При нов успех нашето момче ще се класира за четвъртфиналите в своята категория, което ще го доближи само на победа от спечелване на виза за Олимпийските игри в Париж, за които по регламент получават първите четирима в крайното подреждане в категорията.