"Аз съм от хората, които го караха да премине към професионалния бокс. Не мисля, че му е рано. Много добри боксьори са ставали професионалисти точно на тази възраст. Решението му е правилно, според мен", заяви треньорът на Благой Найденов - Аспарух Георгиев на специална пресконференция.

Както вече стана ясно родният боксьор първоначално обяви, че ще остане в националния тим, но в крайна сметка реши да стане професионалист. На профи ринга Найденов ще дебютира срещу иранеца Фатах Багбан в суперсредна категория в мач, който ще се състои на 21 февруари в Клуж (Румъния). В началото на март е вторият предвиден двубой за Благой, който ще бъде в Барселона.

"Благой е играл с добри боксьори и е показал, че може да постигне високи резултати и в профи бокса. На 21-ви има мач в Румъния. След това е на 3 март в Барселона. След това юни месец ще ходим в САЩ, за да преговаряме с промоутъри. За мен най-важното е, че след тези два мача ще могат да ни подсигурят с лагери в чужбина. Ще може той да се подготвя със световни шампиони. Естествено, че всичко зависи от тези две боксови срещи и това как те ще завършат. Надявам се, че ще победим и в двата мача. Като имаш две победи на теб вече гледат по друг начин", заяви треньорът в Пресклуб "България".

"Всичко е нормално. Тренираме всеки ден. Наблягаме на издръжливост, защото в професионалния бокс има повече рундове, но мисля, че няма да има проблеми. Във форма е. Според мен аматьорския бокс изхабява повече спортистите, защото тогава има целогодишни лагери. При професионалистите не е така. Пример е нашият случай - имаме два мача през десет дни, а след това три месеца има време за възстановяване и почивка. При аматьорите не може да си позволиш подобно отпускане. Той си е настроен за мачове. Бяхме в Германия, имаше спаринги. Аз съм много доволен, тъй като той се настройва за повече рунда. Всичко е въпрос на психика. На спарингите го видях, че няма да има проблем да играе 6-8-11 рунда", заяви още Георгиев.