Българският ММА боец Атанас Джамбазов и неговият треньор Теодор Карастоянов пристигнаха в Лос Анджелис, САЩ, където ще се подготвят за турнира по ММА - Bellator-85, на който Атанас Джамбазов ще направи дебюта си в световната организация.
Треньорът на боеца даде кратко интервю за официалният сайт на Българската федерация по ММА.

- Как мина пътуването ви?
- Благодаря добре, летяхме през Истанбул. Полета мина добре. В момента се настаняваме в хотела, ще починем малко и от утре продължаваме с тренировките.

- Нямате много време, турнира Bellator-85 е на 17 януари, ще успеете ли да се аклиматизирате до тогава и Атанас да излезе в кондиция?
- Няма да имаме проблеми според мен. Наско е в добра форма, още от утре сутрин(по време в САЩ) започваме тренировки. Ще тренираме с отбора на Александър Шлеменко.

- Какво мислиш за противника на Наско - двадесет и девет годишният Нютън има в актива си 18 победи срещу 7 загуби в професионалният ММА?
- Противника е много сериозен има голям опит и е подготвен и в стойка и на земя. Ако Атанас играе неговата игра и спазва тактическите указания, мисля че има големи шансове за победа. Това е труден дебют за него, той е много мотивиран да се докаже и съм сигурен, че ще даде всичко от себе си и ще се представи добре.

-Какви са първите ти впечатления от Лос Анджелис?
- Хубаво е, чисто е, красиво е, хората са много любезни. За сега толкова след няколко дни ще мога да ви кажа повече.

- На едната снимка те виждаме заедно с Кен Павия. Той приятел ли е?
- Кен Павия е един от световните топ мениджъри в света на ММА. Договора на Атанас Джамбазов в Bellator бе уреден от компанията MAXFIGHT. Един от мениджърите, с които работи MAXFIGHT е Кен Павия. Той беше няколко пъти в България и остана очарован от нивото на турнирите у нас, организирани от MAXFIGHT.

- Кен е облечен с анцунг на БФММА и тениска на MAXFIGHTSPORTSWEAR. Заради вас ли се облече така?
- Със сигурност не е заради нас. Когато Кен беше в България му подарихме екипи на БФММА и много дрехи произведени от MAXFIGHTSPORTSWEAR. Кен каза, че като качество и изработка не се различават от американските модели. Той обича да ги носи. Дори и в Индия беше облякъл тениска на MAXFIGHT.

- Няма да те задържаме повече, при теб е време за лягане. Пожелаваме ви късмет и успех.
- Благодаря ви.