Благой Иванов-Багата се изправя след часове срещу бразилеца Аугусто Сакай в Лас Вегас. Битката им от най-авторитетната ММА верига - UFC, ще бъде точно преди основния мач на събитието, в който един срещу друг на октагона ще излязат бившият шампион в полусредна категория Тайрон Уудли и Жилберт Бърнс. 

Галата стартира в 4:00 часа българско време в неделя и ще бъде предавана директно по MAX Sport 2.

Събитието ще се състои без публика заради разпространението на коронавируса. Галата ще е първото спортно събитие в щата Невада по време на пандемията. Смесените бойни изкуства пък са въобще първият спорт, който тръгна в САЩ отново, благодарение на UFC.

На кантара Багата беше малко по-лек от съперника си. Иванов се оказа 115,89 кг, а Сакай - 117,70 кг. Заедно с кантара двамата, както и другите участници в галавечерта минаха втори тест за коронавирус. От вторник насам бойците са под карантина в хотел в Лас Вегас.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

За Багата това ще е пети мач на октагона на UFC. Срещата му със Сакай е много важна за бъдещето му в най-престижната ММА верига. До момента българинът има 2 победи и 2 загуби в най-елитната ММА организация, като особено болезнена беше тази от Дерик Люис през ноември, която дойде след доста дискусионно съдийско решение.

Сега 33-годишният Иванов е амбициран да покаже най-доброто и да постигне първи нокаут в UFC. "Готов съм да го направя, това е целта ми", мотивиран е българинът.

"Бях много фокусиран през целия лагер", каза Багата. 

Този път спаринг партньорът му беше един от най-добрите в тежка дивизия - Франсис Нгану. "Тренирах 5 седмици с него. Получи се добър лагер. Бяха добри спаринги и беше хубаво да работя с Франсис", добави Иванов.