Единственият българин, световен шампион по ММА - Благой Иванов, ще защитава за трети пореден път световната си титла в тежка категория. Както и в предишните гала-вечери, неговият мач се очаква с най-голям интерес. Двубоят на българина срещу претендента Шон Джордан – Дивака, ще бъде големият финал от общо 12 битки, които ще се проведат в съботната вечер на WSOF 35. Мачът е насрочен за 3 часа рано в неделя сутрин и ще бъде предаван директно по Мтел Спорт 1.

"В последния етап на подготовката се подготвях срещу спаринг партньор с обратен гард и сходен стил на игра с Дивака и мисля, че това ще ми помогне доста", коментира пред Канал 3 от Ню Йорк Благой Иванов.  

"Опонентът ми е по-опитен, но това не ме плаши, напротив, амбицира ме. Съперникът ми е сериозен, има много победи, повечето, от които с нокаут. Има успехи срещу сериозни имена. Това ми дава стимул", добави българинът.

Багата обясни и причините за няколкото случая, в които се отлагаше мача му срещу Дивака. Според Иванов това се е случило, заради смяната на собствениците във веригата WSOF.

До този момент българина има 14 победи и само 1 загуба. Още с първия си мач във веригата WSOF, Багата отказа в третия рунд канадеца Смелиньо Рама и спечели световната титла. При първата си защита на титлата българинът смаза Дерек Мемен, който успя да се задържи на краката си само до втория рунд. Последната успешна защита на световната титлата беше срещу Джош Копланд.

Предстоящият противник на Иванов в събота, Шон Джордан – Дивака, има 19 победи и 7 загуби.

Благой Иванов е един от малкото бойци, побеждавали легендата Фьодор Емеляненко. Това става през 2008 г. в полуфинална схватка на световното първенство по бойно самбо в Русия, пред очите на президента Владимир Путин.