Благой Иванов-Багата спечели своя първи мач след година и половина прекъсване, в които се възстановяваше заради намушкването му с нож на 26 февруари 2012-а при скандал в софийско заведение. В петък късно вечерта българският ММА боец се справи само за 90 секунди с американеца Мани Лара, известен като Бам-Бам, завръщайки се на ринга по блестящ начин.

След триумфа в щата Калифорния Благой Иванов сподели, че се чуства добре. Багата също така разкри формулата за успешното си завръщане - през цялото време е вярвал, че ще победи.

"Чувствам се добре. Постигнах това, което исках. Много се радвам, че свърших добре работата. Организаторите на двубоя казаха, че са много доволни от мен и очаквам скоро да ми определят следваща среща. Турнирът е от 8 участника. Играя 1/4-финал, 1/2-финал и финал. Имам 3 мача в продължение на 3 месеца. Ще има и двубои "pay-per-view" през ноември, което ще бъде добре за мен, ако участвам", заяви пред btv action Багата след
успеха в Темекула.

"Бях си наумил да приключа двубоя още в първия рунд и това се случи. Просто като вярваш в едно нещо, то се получава", допълни още Багата.