Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Благой Иванов-Багата коментира предстоящия си дебют в най-голямата ММА организация - UFC. Той сподели очакванията си за битката с Жуниор Дос Сантос, която е централното събитие на галавечерта в Бойси. Тя започва в неделя, 5:00 часа сутринта българско време.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Опасен съперник е. Знаех, че е възможно да се срещнем. UFC повярваха в мен. Това е най-известната организация. Много повече хора ще ме видят. Целта е да покажа какъв е моят стил и да демонстрирам българския дух", каза Благой Иванов. 

"Искам да го пречупя. Ще има доста клинчове и бой от близка дистанция. Мисля, че ще бяга от мен, но ще видим. Жуниор имаше известни проблеми с Американската антидопингова агенция. Силен е. Страхотен атлет е. Във всичките си мачове е във форма. Ще бъде отличен двубой за двамата", добави Багата.

В своята професионална ММА кариера досега Благой има баланс от 16 победи и една-единствена загуба. Българинът влиза в най-престижната ММА организация със самочувствието на шампион в World Series of Fighting, където още с първия си бой срещу Смеалиньо Рама взе пояса в тежка категория. След четири успешни защити на титлата, последната от които срещу Кайо Аленсар, Багата се присъедини към UFC. 

Дебютният съперник на Иванов също е сериозно име в свободните боеве – Жуниор Дос Сантос е бивш шампион в тежка категория на UFC. Бразилецът има 18 победи и 5 поражения в своята професионална кариера, но като изключим първото, което датира отпреди повече от 10 години, всички други са от топ имената в тежката категория на UFC – два пъти от Кейн Веласкес и по веднъж от Алистър Оувърийм и Стипе Миочич. Срещу Багата Дос Сантос ще запише своя първи двубой от май 2017 г. насам, заради положителна допинг проба.