Бившият световен и олимпийски шампион Александър Поветкин се завърна на професионалния ринг след едногодишно отсъствие и постигна победа по точки над британеца Хюи Фюри. За следващия си мач той поиска другия братовчед от фамилията Фюри – Тайсън.

Успехът донесе на руснака шампионския пояс във версия WBA International. Така Белия лъв си направи прекрасен подарък за рождения ден. На 2 септември той навършва 40 години.

Руснакът стигна до победата с единодушно съдийско решение. След последния гонг в зала „О2“ в Лондон реферите отчетоха 117:111 в полза на Поветкин.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

През първата половина на мача Хюи Фюри изглеждаше достойно на ринга, но в края започна да пропуска до сериозни удари. За Александър Поветкин това е 35-а победа в 37 мача. Това беше първата му изява на ринга след загубата от Антъни Джошуа на 22 септември миналата година.

„Искаше ми се да се представя по-добре и да постигна по-убедителна победа. Мисля обаче, че след дълга пауза в кариерата е съвсем нормално. Би ми се искало в следващия си бой да се изправя срещу Тайсън Фюри. Той постоянно говори, че бягам от мач с него. Сега има шанс подобен двубой да се състои. Надявам се да се случи“, обяви руснакът.

За Хюи Фюри това беше трета загуба в 27 мача. Предишното му поражение беше от Кубрат Пулев на 28 октомври 2018 г. в София. Година по-рано британецът отстъпи на Джоузеф Паркър в Манчестър.